Anasayfa Makaleler 2021 Yılı için Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlarının Belirlenmesinde Dikkate Alınacak Euro Değeri Açıklandı
2021 Yılı için Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlarının Belirlenmesinde Dikkate Alınacak Euro Değeri Açıklandı



2021 Yılı için Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlarının Belirlenmesinde Dikkate Alınacak Euro Değeri Açıklandı


Beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılması hakkındaki kurallarda değişiklik yapılarak ilaç fiyatlarının belirlenmesinde 2021 yılı için uygulanacak Euro değerinin bir önceki yıla göre %20 artırılmasına karar verilmiştir.  

Yazar: Av. Gökçe Ayteş

Tarih: 22.02.2021


Türkiye’de piyasaya sürülecek olan beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlarının belirlenmesine ilişkin kuralları içeren Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar’da değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle birlikte beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk Lirası cinsinden 1 (bir) Euro değeri, 2021 yılı için bir önceki dönemde uygulanan 1 (bir) Euro değerinin %20 fazlasını geçemeyecektir.

Bu karara istinaden Euro değerini belirlemek üzere Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun (“TİTCK”) Fiyat Değerlendirme Komisyonu toplanmış ve 2020 yılında 3,8155 olan Euro değerinin, 2021 yılı için 4,5786 TL olarak uygulanacağı TİTCK’nın web sitesi üzerinden yapılan bir duyuru ile ilan edilmiştir.

Yukarıdaki metin bilgilendirme amaçlı olup, hukuki tavsiye niteliğinde değildir.